assalamualaikum...

welcome to sha era blog.. enjoy urself k.. u all can leave any comment n also follow me ya.. tq..

meh2 klik ni meyh..

Bekas Tapak Kaki dan Tangan Anda

attention to all who visit my blog..!!!

sha era akan berikan award pade followers sha era yg ke setiap 100, (mksudnye yg ke 100,200,300....n seterusnye..) hhuhuhu..pade sape2 yg menang tuhh, nant ley la emelkan name n alamat korg di emel sha era, shasha_1011@yahoo.com.. tq..

be my followers k..

Wednesday, February 23, 2011

"AREPNAKBEBEL first giveaway"



hye korg2.. mm.. arini sha era kene la jugak wat ape yg dah di tag oleh rakan alam maya sha era ni iaitu cik niss..

mm.. giveaway ni dah dibuat oleh mr.arepnakbebel.. n syarat2 tuk masuk nye simple yg amatt...

mula2 korg kene wat tajuk entry korg sebagai "AREPNAKBEBEL first giveaway"..
then korg kene la letak banner nihh lam entry korg.. (copy je dari blog si arep ni)
pastu korg polow die, n die pesan xnak polow pon xpe.. wakakak.. (polow la amek aty)
next korg kene link kan entry korg n jugak URL ke entry blog die..
n last sekali korg tag la 3 org rakan2 korg..

ha.. simple kan.. wat je la, xsusa pon, cakap nak adiah.. huhuhu..
sha era nak tag:
cik mimie
cik cahaya
cik aswani
yg penting.. org yg di tag mesti taw okay.. ;)

salam sayang tuk sume.. -sha era-

bercuti lagi...!!!!

hye korg2.. eemmm.. tgk dari tajuk tu kompem2 korg da taw kan sha era nak melalut pasal per.. hahaha.. ape..?? xtaw..!! huhh.. susah2.. ok la sha era gtaw jugak.. hee..

memandangkan sha era xnak la bg sha era nye blog ni bersawang dek sesawang.. hah..?? sesawang..?? ade ke..?? pape jela.. huhu.. so, sha era pun bina la satu entry sebelom mmg kene bg bersawang gakk nihh..

padahal ntah ade yg bace ke x ntah.. kakaka.. syok sendiri.. mm.. who care's.. ade ak kesah.. cakcakcakcakcakcakcak.. ni blog sha era kan..

sha era akan memulakan cuti pada hari ni.. balik umah, then nak balik kampung.. coz ari jumaat nant para2 pemli sha era nak adekan tahlil tuk arwah tok wan sha era ni.. sha era xtaw la plak diorg nak wat tahlil..

sha era dah la wat plan awal2 ngan member2 kolej nak berpiknik pada ari sabtu ni.. adoii.. terpakse la mencancel kan diri.. (sorry ye korg, xdpt nak join) lebey2 lg kepada cik mimie n cik aswani.. korg mmg terbaik wokkk..!!!

mmm.. so sha era xdpt la nak menerewang ke mane2 blog tuk mggu ni ye.. sorry u ollsss.. hee.. ok la sha era pun dah penat menaip ni.. (padahal baru sikit) huhu..

ni ha..!! amek 2 baris pantun dari sha era :
thanks pade sesape yg bace..
sorry pade yg terase..
(*^_^)

salam sayang tuk sume.. -sha era-

Thursday, February 17, 2011

comelnye berbaju kurung kannn....!!!!

hye korg2.. arini sha era xde ape yg nak di karutkan.. so sha era straigt to d point terus la kann.. sha era sebenarnye dah di tag oleh member alam maya sha era ni, iaitu cik serabai.. mmm.. kontes ni sebenarnye dibuat oleh cik siti khadijah.. kontes ni diberi name 'comelnye berbaju kurung'..


*jgn lupe letak banner ni lam entry korg..

ha.. inilah die bannernye.. n seperti biase la kann.. mane2 kontest pon mesti lah ade terms n conditions nyee.. hehehehe... dan sumenye dah disenaraikan seperti di bawah ni.. polow yee..

1) letak entry kontes ni sebagai 'comelnye berbaju kurung'
2) link kan entry anda dgn blog cik siti khadijah kite ni.. (camni)
3) sebab kenape korg rase perempuan yg pakai baju kurung tu comel
4) letak gambar comel korg tuhh
5) pendapat korg tentang baju kurung
6) jadi polower blog cik siti khadijah kite
7) n tag la 5 org rakan alam maya anda

hehehhee.. senang je kann.. so, kepada korg yg di tag tu.. sila2 lah ye.. mase amat mencemburui anda.. ;)

1 & 2) dah dibuat..
3) sebab perempuan yg pakai baju kurung ni mmg tersgt2 comel.. menampakkan kesopanan n sgt2 lah sesuai tuk kaum2 hawa yg beragama islam nihh.. n bg sha era perempuan -akan menjadi sopan(tetibe)- akan berkelakuan mengikut pakaian yg dipakai.. hahahah.. kottt..
4)
di pantai teluk cempedak



di majlis tunang maksepupu
(sha era yg bahagian kanan)




bersama rakan2..
(sha era baju biru taw) hehehhe..

5) sha era rase.. baju kurung ni merupakan baju tradisional masyarakat melayu kite.. nak2 lagi zaman dolu2 punye.. macam2 fesyen adeee.. hehee.. so, baju tu amat lah sesuai tuk kite ni yg merupakan anak2 bangse melayu.. (sekarang ni, yg non-muslim pon ade pakai gakk) u c u c..??? adoiii.. lau kite ni sendiri xpakai, malu weyyy.. hehehe.. (xde kene ngene ngan sape2 ye)..
6) dah ciap pon.. polow i back k.. ;)
7) rakan2 alam maya yg akan ditag adalah :
cik umialya
cik anis
cik farahazyanti
cik niss
cik shahirah

ok la u olss sha era nak out dulu.. sorry lau ade terlanjur kate k.. kerja sha era dah siap.. so, kepada korg yg di tag ke x di tag ke.. mai le ramai2 join kontes nih k.. tq.. muax2..

salam sayang tuk sume.. -sha era-

Wednesday, February 16, 2011

salam...!!!!!

hye korg2.. arini sha era rase sgt2 la bosan + ngan penat.. mamam pun x pegi lg.. ngan dah siap pakai baju tidurnye.. alahaiiiii... penyakit malas pun dtg tanpa segan silu nye, makin wat sha era lemas, rimas... hahahaha.. (ape aku lalut nihh)

mmm.. ape2 pon,jap lg sha era nak mengundurkan diri menghabiskan nengok cite korea yg xpenah abes2 ni.. adoyaiiii.. nak kate panjang, xdela panjang sgt kottt cite die.. huhuhu..

pastu kredit gak tuk kamarul, dak kelas sha era.. sampai pinjam kan sha era die nye hard disk, yg bnyakkkkkkk sgtttttt2 cite yg ade lam tuhhh.. malam nih gak la sha era nak memulakan aktvt mentransfer ape2 cite yg ptot ke dalam laptop.. heee... (ntah tgk ke x ntah nant)

ok la korg, sha era nak chiawww dulu.. c u next tyme keyhhh.. da daaa..

salam sayang tuk sume.. -sha era-

Monday, February 14, 2011

telebey info...!!!

hye korg2.. ermm.. da lame sgt2 da kan sha era dah x update blog ni.. hehehehe.. line broadband ni la yg xmao izinkan sha era mengintai2 n meupdate2 ape2 yg ade kann.. bese la, jeles sgt sbb ari2 sha era jenguk blog kann... huhu..

macam bese, korg taw la kan.. lau ade idea dtg tetibe, rase mood rajin tu dtg bertandang lam diri ni tuk tulis something, ade laaa.. tu la yg timbulnye entry kali ni.. tp sha era xnak cite pasal ni sebenarnya, takot nant korg boring lak nak bace kan.. so kite straight to d point la senang.. heee..

ni ha..!! sha era nak share la cket info ngan korg2 kan.. pasal keajaiban Allah S.W.T..

Sedikit info Maha Kuasanya ALLAH. mungkin ada yang dah tahu, mungkin ada yang belum tahu. jom share. :) Tahun ini mempunyai 4 tanggal aneh dan cantek : 1-1-11, 11-1-11, 1-11-11, 11-11-11. Sekarang cuba ini: ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran anda dicampur dengan umur anda tahun ini. contoh 74 + 37 tahun hasilnya pasti =111.. Subhanallah...!^__~"


k la u olss, sebelom sha era dah semakin melalut la kan.. elok la rasenye sha era mengundurkan diri dulu.. hee.. yg baik itu dtgnye dari Allah S.W.T, dan yg buruk tu dari diri sha era sendiri laa..

p/s : 1) terima kasih pada yg sudi membaca..
2) selamat mencuba.. huhuhu..

salam sayang tuk sume.. -sha era-